luni, 15 decembrie 2008

Amplificator pentru chitara

Amplificator pentru chitara

Acest amplificator a fost realizat in mai putin de o saptamana. Foarte usor de construit are o schema simpla si eficace.

Sasiul a fost confectionat dintr-o cutie de scrisori, acest amplificator a fost exectuat in stil clasic, adica lucrat pe cose si nu cu cablaj imprimat.

Transformatorul de alimentare este toroidal, mai scump decat cel conventional pe E+I dar mai mic in dimensiuni si fara zgomot.

Trasformatorul de iesire este realizat pe miez E+I desigur cu intrefier. S-a considerat impedanta primarului 5,2kohmi iar secundarulului 8ohmi. Curentul consumat de alimentarea anodica e aproximativ 50mA la o tensiune de 260Vcc.

Acest amplificator are 2 socluri diferite pentru lampile finale, se poate opta fie pentru utilizarea unui tub EL84 sau 6p14p cu soclul noval si a unui 6v6gt ori 6p6s cu soclul octal. In preamplificare sunt 4 etaje ce folosesc 2 duble triode ECC83 sau 6N2P.

Mai jos se afla schema si cateva imagini cu amplificatorul in diferite stadii ale constructiei.Sursa: http://www.tuburi.evonet.ro

0 comentarii:

Publicitate